יהלומי מעבדה הם הדרך החדשה לרכישת יהלומים.
הם סוג של יהלום שמגדלים במעבדות. הם גדלים במעבדה ולאחר מכן חותכים ומלוטשים כדי להיראות כמו יהלומים טבעיים. ליהלומי מעבדה יתרונות רבים על פני יהלומים טבעיים, הם עולים פחות, הם מגיעים עם אחריות ללא תנאי, והם נוצרים ללא כל פגיעה בסביבה.
מה זה יהלומי מעבדה
בהמשך לפסקה הקודמת, יהלומי מעבדה נוצרים במעבדה ובעלי אותן תכונות פיזיקליות, כימיות ואופטיות כמו יהלומים טבעיים. הם נוצרים על ידי תהליכים בלחץ גבוה, בטמפרטורה גבוהה (HPHT) המדמים את התנאים בעומק כדור הארץ שבהם נוצרים יהלומים טבעיים.
יהלום HPHT הראשון הופק בשנת 1954 במעבדת המחקר של ג'נרל אלקטריק ב-Schenectady, ניו יורק. אבנים מלאכותיות אלו גדלות מיהלום זרע קטן או קריסטל סינטטי הנקרא "חצי סינתטי" אשר נחתך לחתיכות ליצירת שכבות שיהפכו בסופו של דבר ליהלום מוגמר.
יהלומי מעבדה יכולים לשמש למטרות רבות כולל תכשיטים, כלי חיתוך תעשייתיים, חומרים שוחקים לעיבוד מתכות וחומרים אחרים.
היתרונות שלהם
יהלומי מעבדה הם יהלומים מעשה ידי אדם שנוצרים במעבדות. יש להם את אותן תכונות פיזיקליות כמו ליהלומים טבעיים, אבל הם זולים יותר לייצור.
היתרונות שלהם, זה שהם בעלי אותן תכונות פיזיקליות כמו יהלומים טבעיים, אך הם זולים יותר לייצור. זה מגדיל את הזמינות של אבני חן אלה ומוריד את המחיר לצרכנים. ניתן לייצר אבני חן אלה שנוצרו במעבדה בכל צבע וגודל, מה שאומר שניתן להשתמש בהן בהגדרות של תכשיטים שלא היו אפשריים עם אבנים טבעיות.
חושב לדעת
הדבר הראשון שצריך לדעת עליהם זה שהם לא יהלומים מזויפים. יהלומים שנוצרו במעבדה הם אמיתיים וטבעיים, בדיוק כמו יהלומים שנכרו. ההבדל היחיד הוא שהם נוצרו במעבדה ולא נכרו מהאדמה.
הדבר השני שצריך לדעת הוא שיהלום שנוצר במעבדה אינו תופעה חדשה. בשנות ה-50, מדענים הצליחו ליצור יהלומים במעבדות בפעם הראשונה.
הדבר השלישי שצריך לדעת על יהלומים שנוצרו במעבדה הוא שניתן להשתמש בהם למטרות רבות ושונות, כמו תכשיטים ושימושים תעשייתיים.